Aquick - Dostawca górskiej wody żródlanej
Mapa strony Poleć nas Kontakt
STREFA KLIENTA
Tu jesteś: strona głównaEkspresy do kawyKawa ziarnista świeżo palona NOWOŚĆ!!!
Szukaj:

Świeżo palone kawy ziarniste Świeżo palone kawy ziarniste do ekspresów kawowychdo ekspresów kawowych

 

 

Kawy, które prezentujemy w naszej ofercie, sprowadzane są z najlepszych plantacji z pasma równikowego. Skomponowane przez nas mieszanki zawierają szlachetną i aromatyczną arabikę oraz dającą moc robustę.

Dokładamy wszelkich starań, żeby nasze kawy były najwyższej jakości. Mistrzowska metoda wypalania ziaren, sprawia, że otrzymują Państwo produkt o wyjątkowym smaku i aromacie.

Dzięki prażeniu ziaren tuż przed dostawą (max. 30 dni przed) w ręcznie obsługiwanych piecach, tak zwaną metodą mistrzowską, tworzymy dla Państwa niepowtarzalny, aromatyczny produkt. Taki sposób palenia wydobywa wszystkie walory smakowo-zapachowe i stosuje się go tylko przy kawach wysokogatunkowych.

 

  • Świeżo palona kawa ziarnista WULAR
  • Świeżo palona kawa ziarnista TIETE
  • Świeżo palona kawa ziarnista PATIA
  • Świeżo palona kawa ziarnista MUSI
  • Świeżo palona kawa ziarnista COCHA

 

Świeżo palona kawa ziarnista WULAR

Świeżo palona kawa ziarnista WULAR

Nazwa kawy pochodzi od jeziora w Indiach, które położone jest w Kotlinie Kaszmirskiej między wysokimi górami (3600–4800 m n.p.m.) Pir Pandźal i Himalajami. Zwrotnikowo-monsunowy klimat i usytuowanie terenu sprawiają, że kawa nabiera niespotykanego smaku.

WULAR jest intensywną kawą, o wyrazistym smaku i ostrzejszym aromacie. Charakteryzuje się niską kwasowością, a ze względu na odpowiedni proces palenia wyczuwalny jest jedynie delikatny posmak goryczy. Odpowiedni dobór ziaren pozwolił nam skomponować mocniejszą mieszankę, która wyróżnia się dużą zawartością kofeiny. Już jedna filiżanka tej wspaniałej kawy pobudzi nawet najbardziej zmęczoną osobę.

Dostępne opakowania: 1 kg / 1000 g

moc
aromat
kwasowość
goryczka
stopień palenia
body
posmak -


Karta produktu KAWA WULAR




Świeżo palona kawa ziarnista TIETE

Świeżo palona kawa ziarnista TIETE

Kawa ta nazwę swą zawdzięcza rzece w Brazylii, w stanie Sao Paulo, która ma swoje źródło w górach Serra do Mar. Położenie geograficzne Brazylii, a przy tym klimat równikowy tworzą doskonałe miejsce do uprawy doskonałej gatunkowo kawy.

TIETE jest zrównoważoną kawą o słodko orzechowym posmaku. Ta dobrze dobrana mieszanka mocnych odmian ziaren charakteryzuje się harmonijnym i łagodnym smakiem. Dzięki odpowiedniemu procesowi palenia stworzyliśmy kawę o niskiej kwasowości i delikatnym posmaku goryczki. Aromat tej wyśmienitej kawy pozwoli na chwilę odprężenia.

Dostępne opakowania: 1 kg / 1000 g

moc
aromat
kwasowość
goryczka
stopień palenia
body
posmak słodko orzechowy


Karta produktu KAWA TIETE



Świeżo palona kawa ziarnista PATIA

Świeżo palona kawa ziarnista PATIA

Nazwę jej można kojarzyć z kolumbijską rzeką uchodzącą do Pacyfiku, ale kawa ta to mieszanka najlepszych szczepów. Plantacje z tego rejonu posiadają idealne warunki do uprawy kawowców - stała temperatura w ciągu roku, nasłonecznione stoki pogórza Andów i idealne wręcz gleby z domieszką pyłów wulkanicznych. Istotnym walorem smakowym tej receptury jest Etiopia - ojczyzna kawy, która oferuje krzewom kawy warunki wręcz wzorcowe, dlatego też można spotkać je nie tylko na plantacjach, lecz także w stanie zupełnie dzikim.

PATIA to kawa o wyrazistym mocnym smaku, pełna, z nutą owoców. Dzięki odpowiedniemu procesowi palenia cechuje ją silny aromat i niska kwaskowość oraz delikatny posmak goryczki. Dobrze skomponowana mieszaka ziaren nadaje tej kawie niepowtarzalny smak, wart degustacji.

Dostępne opakowania: 1 kg / 1000 g

moc
aromat
kwasowość
goryczka
stopień palenia
body
posmak owocowy


Karta produktu KAWA PATIA



Świeżo palona kawa ziarnista MUSI

Świeżo palona kawa ziarnista MUSI

Nazwa tej kawy pochodzi od największego jeziora w Indonezji, które ma swoje źródło w górach Barisan. Indonezja znajduje się w strefie klimatu równikowego wilgotnego – deszcze padają przez cały rok, a temperatura utrzymuje się na niezmienionym poziomie 25-27 °C. Wulkaniczne podłoże wraz z doskonałym, równikowym klimatem, stanowi idealne warunki dla kawowców.

MUSI to kawa aromatyczna i zrównoważona z nutą czekolady i migdałów, o łagodnym i przyjemnym smaku. Powolny i delikatny proces palenia nadaje kawie w pełni wyrazisty charakter o orzechowo - czekoladowym smaku, delikatnym aromacie i jedwabistej cremie. Kawę tą charakteryzuje niska kwaskowatość i brak goryczy. Wyszukanym smakiem tej kawy można rozkoszować się przez cały dzień.

Dostępne opakowania: 1 kg / 1000 g

moc
aromat
kwasowość
goryczka
stopień palenia
body
posmak czekolady i migdałów


Karta produktu KAWA MUSI



Świeżo palona kawa ziarnista COCHA

Świeżo palona kawa ziarnista COCHA

Kawa ta swoją nazwę wzięła od jeziora w Kolumbii, lecz znaczącą rolę w tej mieszance stanowi dodatek gwatemalskiej arabiki. Uprawiana na zboczach wulkanicznych wzniesień, co najmniej 1600 m n.p.m., zbierana ręcznie z małych rodzinnych plantacji i sortowana metodą na mokro.

COCHA to 100% Arabika o łagodnym, przyjemnym i delikatnie słodkim smaku czekolady z orzechami, z cytrusową nutą o owocowo-kwiatowym zapachu. Kawa ta to gwarancja doskonałej kawy. Idealnie skomponowana mieszanka ziaren pozwala poczuć subtelny i bogaty smak uwieńczony cytrusową nutą, bez posmaku goryczy. Zaspokoi najbardziej wyszukane gusta. Doskonała na poranne przebudzenie.

Dostępne opakowania: 1 kg / 1000 g

moc
aromat
kwasowość
goryczka
stopień palenia
body
posmak czekolady i orzechów
z nutą cytrusową


Karta produktu KAWA COCHA


 

 

Wróć na górę strony




projektowanie stron www Warszawa
Live Chat Software