spradŸ więcej
Aquick - Dostawca górskiej wody żródlanej
Mapa strony Poleć nas Kontakt
STREFA KLIENTA
Tu jesteś: strona głównadystrybutory butloweSerwis i sanityzacja dystrybutorów
Szukaj:

Serwis i sanityzacja dystrybutorów

 

1. Serwis urządzeń dozujących.

Serwisem urządzeń zajmuje się firma .
W przypadku awarii urządzenia prosimy o kontakt pod numerem telefonu
22 510-65-65 lub e-mail: bok@aquick.pl.
Drogi Kliencie! Zanim wezwiesz SERWIS zajrzyj tutaj.

 

2. Sanityzacja urządzenia dozującego:

  • Utrzymywanie higieny urządzeń dozujących wodę jest bardzo ważne z punktu widzenia bezpieczeństwa użytkowników. Podczas użytkowania urządzenia na jego częściach (również wewnętrznych, mających kontakt z wodą) mogą gromadzić się nieczystości z otoczenia (kurz, opary tłuszczów i płynów, zanieczyszczenia z rąk użytkowników, krople z przygotowywanych napojów itp.) oraz osad związków mineralnych wytrącających się z wody.
  • Aby woda płynąca urządzenia dozującego była zawsze czysta, smaczna i bezpieczna jak ta dostarczana w butlach, należy przeprowadzać okresową sanityzację urządzeń dozujących.
  • Zalecamy przeprowadzanie sanityzacji urządzeń co 6 miesięcy; w przypadku niewielkich biur i mieszkań prywatnych dopuszcza się częstotliwość co 12 miesięcy.
  • Operacja ta polega na profesjonalnym czyszczeniu, odkamienianiu i dezynfekcji lub wymianie tych elementów urządzeń dozujących, które mają stały kontakt z wodą i czynnikami zewnętrznymi.

Takie zabiegi mogą być przeprowadzone tylko zgodnie z przyjętymi procedurami, przez przeszkolonych pracowników.

 

Zalety systematycznie przeprowadzanej sanityzacji:

większa higiena i bezpieczeństwo sanitarne
lepszy smak wody
mniejsze zużycie energii elektrycznej
lepszy wygląd i estetyka urządzenia

 

3. Zakres sanityzacji dystrybutorów:

  • ocena urządzenia, jego niegomagań, kompletności i wyglądu realizowana przy odbiorze przez Dostawcę wspólnie z osobą reprezentującą Klienta, potwierdzona spisanym Protokołem Odbioru; (w miejsce odebranego urządzenia pozostawiamy urządzenie sanityzowane);
  • test wstępny - sprawdzenie poprawności działania (szczelność, temperatura wody gorącej i schłodzonej, poprawność działania kraników, poziom hałasu);
  • odkamienianie i mycie układów wewnętrznych;
  • wymiana wytypowanych części mających kontakt z wodą;
  • mycie lub wymiana części obudowy;
  • pozostałe naprawy i regulacje;
  • dezynfekcja i płukanie końcowe;
  • suszenie i test pracy;
  • uzupełnienie oznakowań i etykiet, pakowanie urządzenia.

Wszystkie operacje realizowane są w oparciu o przyjęte instrukcje i procedury, oryginalne części zamienne i atestowane dla przemysłu spożywczego środki chemiczne.




projektowanie stron www Warszawa